27 giugno, 2007

En zayıf halka

Bu macı stadda izleyenlere özellikle Uruguay taraftarına içim acıdı dogrusu acılıs macına geliyorsun,maca favori cıkıyorsun ,rakibin sayısız gol pozisyonu harcamasına ragmen 3 yiyorsun,seramoni zaten diger maca saklanmıs hak getire,macı 100 metrelerce oteden izliyorsun..Bu nasıl stad kardesim boyle?...Ver bakalım Arjantin macını buraya yermi?Yemez...Milyonlarca dolar harcanmıs ama sanırım sadece Hugo Chaves'in posterlerine her yerde bu adamın posteri var... Acılıs tam bir fiyaskoydu tabi Dunya Kupası kalitesinde birsey beklersem boyle husran olur...Ilk macı bari Venezuella-Bolivya macı yap seramoniyi 2. maca alacagına...Uruguay nasıl olsa diger iki rakip tırt bu macı salla birinci olmasamda olur grupta mantıgıyla cıktı maca besbelli..Farfan,Guerrero ve Villalta'nın gununde olması yetti fazlasıyla ..Kalecileri de basarılı kurtarıslarla "Ben varım olum arkanızda gidin golunuzu atın" guvenini verdi takım arkadaslarına..
Chelsea'nin cicegi burnunda oyuncusu Pizarro'nun goze carpan tek hareketi ise %100 gollük pozisyonda top ters ayagına gelince fileyle bulusturamaması oldu kanımca..Uruguaylı futbolcular tam bir fiyaskoydu nerde o Forlan.Estoyanoff,Sanche? Bi ara kayboldular sandım...Kankamda Uruguay'a basmıs hatrı sayılır bir para macın cogunu tek basıma izledim sizin yuzunuzden...Betfair'imide ozledim ben 89da mac over olunca...Tayyip sana yolluyorum(!)..Ceyrek final abonesi Peru yine ceyrek finali garantiledi sayılır bu farklı galibiyetle ya ötesi?Bekleyip görücez..Uruguay 'ın sansı ise Venezuella-Bolivya macında oynanan futbolla yuksek gibi gorunuyor..
O macı hiç sormayın, tam bir fiyaskoydu, uykusuz kalmaya degmedi..2. macı acılıs macı yapmıslar santrada ilk vurus yapmalar falan Hugo Chavez otorite astıgı astık kestigi kestik..O da santra yapsın, bu da yapsın, şu da yapsın, aa bak o yapmadı geyigiyle 10 dk gec baslayan macta futbolu hakkaten bilmeyen iki ekip vardı sahada; ortasaha yok, gelen geciyor, her atak pozisyon,beceriksiz olmasalar tarihi skor olur.Adamlar gol atıyor, topu alıp santraya kosarken topu geri auta vuruyor ne yapcaklarını bile bilmiyorlar şaşkınlar...Ilk yarıya dayanabildim 1-1..ikinci yarıda karsılıklı atmıslar 2-2 bitmiş..Venezuella bu futbolla cıkamaz gruptan en iyi 3. olur belki yada 2. en iyi 3...Zaten adamların sporu beyzbol bişi bekleyemezsin; gecmişi belli,tarihi belli... Kısacası futbol yerlerdeydi 2. macta...Belliki A grubu en zayıf halka..
Boyle olmaz 4 gozle Arjantin macını bekliyoruz en acilinden "Bumuydu lan Copa America?" dedirtmeyin millete...

Nessun commento: